söndag 26 september 2010

Viva Las Vegas!

(Dagens blogg kommer i två delar. Den första skrev jag lite tidigare idag, men hann inte lägga upp den förrän nu)

Ikväll är min andra kväll/natt i Las Vegas. Att det här är en stad där det går att spendera hur mycket pengar som helst är det ingen tvekan om och att det är här som jag spenderat mest pengar är det heller ingen tvekan om. Troligen har det gått åt bra mycket mer här på två dagar än jag spenderat i New york och Chicago tillsammans och det var tio dagar sammanlagt. Det som kostade var att bo på Hilton och även showen jag skall se ikväll, men vafan...

Från början var det så att jag hade tänkt åka vidare imorse, men igår kväll när jag var ute och gick såg jag en skylt med reklam för Cirque de Soleil. Jag har tidigare läst om att det går shower i Vegas och det var tur att jag såg reklamen så att jag kunde bestämma mig för att stanna kvar. När jag letade runt lite upptäckte jag att det går sju olika Cirque de Soleilshower här i Vegas. Den show jag skall se ikväll heter Zumanity och går på "New York, New York" - ett av alla jättelika hotell/kasinon som finns här.

Jag hade också tänkt att stanna kvar på Hilton en natt till och spendera dagen på deras spa med massage och bodyscrub och så vidare, men när jag ringde ner till receptionen för att förlänga min vistelse hade priset för rummet stigit med tusen spänn så jag tackade för mig och begav mig till första bästa motell nedåt södre delen av The Strip. Det är helt ok där också och faktiskt närmare till showen jag skall se ikväll. Visserligen befinner jag mig nu på andra våningen och inte 26:e och sängen har två kuddar och inte sex och TV:n har inte inbyggt internet och ... så vidare... men jag är rätt nöjd ändå.

Men, vad har jag mer hunnit med nu då? Jag stannade en natt uppe vid Grand Canyon, såg solnedgången och soluppgången ifrån två olika platser och promenerade längs "the rim" som kanten kallas. Upplevelsen vid solnedgången var starkast. Jag var helt själv, långt bort ifrån andra människor. Det var jag och det väldiga landskapet som bredde ut sig under mig. Så långt jag kunde se sträckte ravinen ut sig. Stundtals var det så tyst att det enda som hördes var mina andetag, mitt hjärta och ljudet ifrån tyget i mina kläder när jag andades. Jag kan inte säga annat än att det var en mäktig upplevelse. Om jag någonsin åker tillbaka skall jag stanna längre och ta en vandringstur ner i ravinen (vilket tar minimum två dagar). Jag tror att den upplevelsen skulle bli oslagbar. Att vandra ner, se och känna hur landskapet förändras och hur det blir tystare ju längre ner man kommer och slutligen når floden och grönskan längst ner i botten.

Först en snutt ifrån Far View Lodge i Mesa Verde National Park


Sedan ifrån solnedgången över Grand Canyon


.. och Soluppgången



Efter Grand Canyon gav jag mig av mot Las Vegas. Om jag tyckte att jag kört genom öken innan så var det ingenting mot det som jag körde genom nu. Det var verkligen öken. Ett par timmars färd genom detta brända, gula, röda och bruna landskap och jag var framme vid Hoover Dam. Där gick jag en rundtur inne i dammen och tyckte att det var väldigt spännande och roligt. En trekvarts timmes färd senare var jag i Las Vegas, på Hilton Hotels.

En färd på motorcykeln genom Nevadas öken


Men!! .. nu skall jag bege mig mot New York, New York och kvällens show! Jag har varit pirrig i kroppen och haft ett leende på läpparna ända sedan igår när jag bestämde mig för att stanna kvar och se den. Biljettpriset slår allt annat jag gått och sett tidigare, men nu sitter jag på fjärde raden och skall se Cirque de Soleil i Las vegas på ett av de största hotellen här! Har jag sagt att jag ser fram emot det? :)

(och nu en andra del på dagens blogg)

Ja, då har jag varit iväg på min show (och spelat bort någon hundring eller två). Vad kan jag säga... helt fantastiskt.. underbart.. skitbra.. verkligen. Det var burlesque show ända ut i tårna, ända ut i fingerspetsarna.. nu e jag glad :)

Jag var ju iväg och såg en show med Cirque de Soleil på Scandinavium förra året som också var helt fantastisk. Denna var så annorlunda, så mycket råare och påträngande. Det är härligt att känna att en föreställning kan påverka en så mycket. Kort och gott så har jag haft en bra kväll.. som inte är slut ännu. Uppdatering följer om något som förhoppningsvis blir spännande...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar